path

Deschiderea anului universitar 2013-2014

30 septembrie 2013

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a participat, alături de celelalte universități sibiene, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014. Evenimentul a reunit pentru a doua oară într-un cadru festiv comunitatea academică sibiană.

Începerea noului an universitar a fost celebrată luni, 30 septembrie 2013, de la orele 19:00, în curtea Facultății de Inginerie „Hermann Oberth” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în prezența reprezentanților autorităților locale și a sute de cadre didactice și studenți din cadrul celor cinci instituții de învățământ superior din Sibiu.

Astfel, la orele 19:00 Fanfara Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a dat startul festivității de deschidere a noului an universitar, cântând Imnul României.

La eveniment au fost prezenți rectorii tuturor universităților sibiene: prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea – rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean – rectorul Universității Româno-Germane din Sibiu, gl.bg. prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan – comandant rector al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prof.univ.dr.ing.ec. Nicolaie Georgescu – rectorul Universității Alma Mater din Sibiu și prof.univ.dr. Ion Velcea – prorectorul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Aceștia au urcat pe rând pe scena festivă și au adresat „Bun venit!” studenților în noul an universitar 2013 – 2014, cărora le-au urat un an universitar bun, încununat cu realizări și succes, asigurând bobocii că au făcut cea mai bună alegere optând pentru centrul academic sibian.

Autoritățile publice locale au fost reprezentate de Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul județului Sibiu și Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, care au luat cuvântul și au adresat mesaje comunității academice și studenţilor, prin care au subliniat rolul deosebit de importat pe care îl are învățământul superior sibian în dezvoltarea continuă și durabilă a cetății Sibiului.

Nu în ultimul rând, studenții reprezentanți ai fiecărei universități au urcat pe scena festivității de deschidere a anului universitar și au urat colegilor mult succes în noul an universitar.

Festivitatea s-a încheiat cu un recital al Fanfarei Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, urmat de un concert al trupei Ora de Foc.

Universitatea Româno-Germană din Sibiu urează întregului colectiv academic și studenților un an universitar plin de succese, sănătate, bucurii și împliniri.

Invitație
Galerie foto

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții