path

9 mai, ziua de naștere a unui nou acord de cooperare

13.05.2014

09 mai 2014 nu a însemnat, pentru Universitatea Româno-Germană din Sibiu și pentru Wilhelm Löhe Hochschule din Germania, doar sărbătoarea oficială a Uniunii Europene ci și ziua de naștere a unei noi colaborări.

O nouă uniune, de data aceasta la nivelul a două instituții de învățământ superior, s-a format prin semnarea unui tratat de cooperare între Universitatea Româno-Germană din Sibiu și Wilhelm Löhe Hochschule din Germania. Definind statutul și scopul exprimat al celor două universității, acordul de cooperare trasează linii specifice de activitate în domeniul managementului sanitar și managementului social, ideea comună fiind aceea că, în ansamblul său, conceptul european este bazat pe valorile etice și culturale izvorâte din tradiția creștină. Astfel, principalele arii de activitate pe termen mediu și lung le reprezintă crearea de noi programe destinate cooperării și colaborării academice.

Reprezentanții Universității Româno-Germane din Sibiu au revenit acasă cu un microbus marca Ford, donație pe care Diakonie Neuendettelsau a făcut-o instituției noastre pentru a sprijini în continuare acțiunile întreprinse în parteneriat. Prima „excursie” internațională cu noul microbus, inscripționat cu sigla noastră și a partenerului nostru, va avea loc la sfârșitul lunii septembrie, când va avea loc Universitatea de Toamnă organizată în parteneriat cu Wilhelm Löhe Hochschule și Diakonie Neuendettelsau.

Acord de cooperare

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții