path

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2012-2013

01 octombrie 2012

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a deschis în 1 octombrie 2012 noul an universitar 2012-2013, într-un cadru festiv și solemn. Evenimentul a avut loc în Auditorium „Antonie Iorgovan”, începând cu orele 11:00, în prezenţa invitaților de onoare, a cadrelor didactice și a studenților Universității.

Excelenţa Sa, Thomas Gerlach, Consulul General al R.F. Germania la Sibiu, Vicepreședintele Consiliului Judeţean Sibiu Nicolae Neagu, Inspectorul Școlar General prof. dr. Ștefan Firu, dl. deputat Mircea Cazan, dl. Dorin Ovidiu Ianc, consilier superior în cadrul AJOFM Sibiu, dl. Jörg Prohaszka – director executiv DWS, șef serviciu ITM Sibiu Monica Bardac, Directorul Fundaţiei Româno-Germane din Sibiu Crin Ştefan Ciocan, maior Cătălin Cioroianu, reprezentant al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, părintele Savu Popa din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului sunt câţiva dintre invitaţii care au onorat cu prezenţa Universitatea Româno-Germană din Sibiu.

Festivitatea de deschidere a anului universitar a fost precedată de ceremonia solemnă de atribuire a denumirii „Antonie Iorgovan” amfiteatrului Auditorium al Universității Româno-Germane din Sibiu, în semn de prețuire a rectorului fondator, prof.univ.dr.dr.h.c. Antonie Iorgovan. Invitatul de onoare al acestei festivități a fost domnul George Iorgovan, fiul distinsului profesor, care în alocuțiunea sa și-a exprimat profunda recunoștință și mulțumire sufletească la adresa acestei inițiative a Universității.

Evenimentul a fost deschis de prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, rectorul Universității Româno-Germane din Sibiu, care a adresat un mesaj de salut pentru anul universitar 2012-2013 și și-a exprimat gândurile cu privire la „unitatea academică ce trebuie să domnească în cetatea Sibiului”, cu atât mai mult în contextul în care anul 2013 este declarat „Sibiul universitar”, prin inițiativa administrației publice locale.
În cadrul evenimentului au susținut discursuri: Excelența Sa Consulul general al Republicii Federale Germania, dl. Thomas Gerlach, dl. vicepreședinte al Consiliului Județean Nicolae Neagu, dl. deputat Mircea Cazan, dl. maior Cătălin Cioroianu, reprezentant al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, care au adresat mesaje comunității academice și studenţilor din anul I.

Conducerea Universității a acordat în cadrul acestui eveniment diplome pentru excelență cadrelor didactice cu rezultate deosebite în activitatea universitară și în activitatea de cercetare științifică, precum și burse de merit celor mai buni studenți ai Universității Româno-Germane din Sibiu.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc conferirea titlului de „Senator de Onoare” domnului George Iorgovan și domnului Joachim Herrmann, Ministru de Interne al landului Bavaria din Germania.

Rectorul Universității, prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean a înaintat domnului Consul General Thomas Gerlach scrisoarea de intenție pentru acordarea titlului onorific de „Senator de onoare” al Universității Româno-Germane din Sibiu.

În continuare, Universitatea Româno-Germană din Sibiu a participat la deschiderea festivă pe centrul universitar sibian, alături de celelalte instituții de învățământ superior din Sibiu: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Universitatea Alma Mater din Sibiu și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, care s-a desfășurat în Piața Mică a orașului Sibiu, de la orele 13:00.

Ceremonia organizată în centrul istoric al Sibiului a stat sub semnul acordului de parteneriat încheiat între universitățile publice și private din Sibiu. Scopul constituirii acestui parteneriat este atingerea excelenței în formare și cercetare, optimizarea utilizării în comun a resurselor identificate și exploatarea unor noi domenii educaționale complementare celor dezvoltate de către universitățile partenere, identificarea de proiecte comune în educație și cercetare, inclusiv pentru creșterea vizibilității externe a universităților partenere.

Afișul
Galerie foto

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții