path

Consiliere și orientare în carieră la Universitatea Româno-Germană din Sibiu

01-05 aprilie 2013

Universitatea Româno-Germană din Sibiu (U.R.G.S.) a organizat în perioada 1-5 aprilie 2013 acțiunea de consiliere și orientare în carieră Pentru tine, pentru viitorul tău, adresată elevilor de liceu. Acțiunea a fost planificată în contextul derulării programului Să știi mai multe, să fii mai bun! dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare din cadrul unităților de învățământ preuniversitar.

Acțiunea de consiliere și orientare în carieră a fost realizată în parteneriat cu reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu care au răspuns afirmativ invitației de a participa la această activitate, respectiv: Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Sibiu și Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu.

Procesul de consiliere și orientare profesională a vizat dezvoltarea abilității elevilor în întocmirea CV-ului, a scrisorii de intenție și în modul de prezentare la interviul de angajare. De asemenea, au fost analizate interesele și abilitățile elevilor în vederea identificării de activități și ocupații potrivite acestora. Nu în ultimul rând, a fost subliniată importanța realizării unui plan de carieră, a continuării studiilor și formării profesionale pe tot parcursul vieții.

Prin organizarea acestui gen de activități, Universitatea noastră dorește să vină în sprijinul viitorilor absolvenți, oferindu-le informații utile și necesare în procesul de planificare a viitorului profesional.
Echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul U.R.G.S. este formată din experți – prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, prof.univ.dr. Hortensia Gorski, conf.univ.dr. Alina Ciuhureanu, asist.univ.drd. Mircea Fuciu și ec. Gabriel Giurea – cu o bogată experiență în pregătirea traiectoriei profesionale a elevilor și absolvenților de liceu. În ultimii doi ani, echipa noastră a consiliat peste 1.500 de elevi, din peste 35 de licee din țară, în cadrul proiectului Caravana Carierei.

Galerie foto

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții