path

Conferința internațională DAAD la Sibiu

01.07.2016

În zilele de 28 și 29 octombrie 2016 se va desfășura la Sibiu, în Sala Oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România, conferința cu tema: Centre culturale ale minorității germane și perspective profesionale în întreprinderile vorbitoare de germană.

Conferința este organizată de către lectorul DAAD la Sibiu, Dr. Ellen Tichy, în cooperare cu Prof. Dr. Katarzyna Lasatowicz de la Universitatea din Opole (Polonia) și Prof. Dr. Thorsten Roelcke de la Universitatea Tehnică din Berlin (Germania).

Conferința are trei secțiuni:

A. Germanistica și piața forței de muncă în Europa centrală și de sud-est: Bilanț - Opinii - Probleme;
B. Reprezentanți economici vorbitori de limba germană, cu accent pe nevoile agenților economici din regiunea Europei centrale si de sud-est;
C. Workshop, în care să se prezinte manuale și cursuri de limba germană ca limbă a profesiei, precum și experiențe metodico-didactice în predarea limbii germane de specialitate.

Conferința se desfășoară în limba germană. Pentru fiecare comunicare sunt alocate 20 de minute, la care se adaugă 10 minute pentru discuții și întrebări ulterioare susținerii. Publicarea comunicărilor este prevăzută pentru vara anului 2017 la Editura Peter Lang. Taxa de participare este de 70 Euro și include cazare în cameră dublă, trei mese pe parcursul zilelor de conferință, precum și publicarea comunicărilor după peer review. Detalii în limba germană și engleză se pot afla de la Dr. Ellen Tichy, la adresele de e-mail tichy@daad.ro sau ellen.tichy@freenet.de.

Detalii în limba română și germană se pot afla și de la Dr. phil. Ioan-Mirel Hăbean, mhabean@gmail.com Parteneri:

Ambasada Republicii Federale Germania la București
DWS Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania
Forumul Democrat al Germanilor din România (DFDR)
Centrul de Informare DAAD București
ZfA Hermannstadt

Detalii în limba germană

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții