path

7 motive să mergi la facultate!

07.07.2016

Ai terminat liceul, ai luat examenul de bacalaureat și acum, ce urmează? „Unde mergi la facultate?” este întrebarea care vine de pe buzele tuturor. Firesc, se naște întrebarea „La ce mă ajută o facultate?” Ei bine, iată câteva motive bune pentru care să mergi la facultate:

Te specializezi într-un domeniu

O dată cu intrarea la o facultate, se deschide orizontul de cunoaștere. În cei 3 sau 4 ani de facultate, studiezi diverse discipline, acumulezi informații și descoperi aspecte interesante, care te ajută în formarea și specializarea în domeniul dorit.

Ai șanse mai mari să obții un loc de muncă bun

Obținerea unei diplome de licență sau de masterat îți oferă un atu, un avantaj la orice interviu de angajare! De asemenea, practica desfășurată în perioada studenției te ajută în dobândirea unei experiențe, atât de solicitată de către majoritatea angajatorilor.

Te implici în acțiuni de voluntariat

Experiența unui voluntariat oferă numeroase avantaje: cunoști și interacționezi cu oameni noi,  faci parte dintr-o echipă, te implici și ajuți pe cei din jur, și acumulezi experiență practică, pe care o poți evidenția în CV-ul tău, astfel încât să atragă atenția și interesul angajatorilor.

Poți studia în străinătate

Programul Erasmus+ îți oferă posibilitatea de pleca pentru a studia sau a face practică în alte țări, pe o perioadă de 3 sau 6 luni. Șanse mai mari de a accesa aceste burse le au studenții cu rezultate bune, aceștia având ocazia să își perfecționeze limba străină pe care o cunosc.

Cunoști oameni noi

Facultatea este locul unde întâlnești și interacționezi cu oameni noi, diferiți, care provin din locuri și medii diferite, cu idei diferite, uniți de interesul pentru specializarea în domeniul de studii urmat în cadrul unei facultăți.

Ți se deschid noi orizonturi

În anii de facultate, se ivesc numeroase oportunități de realizare atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Astfel, poți participa la activități seminarii, workshop-uri, evenimente pentru studenți cu deschidere internațională, te poți implica în activități, poți intra în contact și fi recrutat de firme care oferă job-uri convenabile, din toate punctele de vedere.

Ai posibilitatea să îți alegi singur viitorul / Viitorul este în mâinile tale

Poți să ocupi un post în concordanță cu nivelul tău de studii, care îți va aduce cu siguranță numeroase beneficii și satisfacții, de la cele de dezvoltare personală, și până la recompensa financiară pe măsură. Viitorul e în mâinile tale, ești liber și ai posibilitatea să aplici pentru postul pe care ți-l dorești și îți poți decide propriul tău traseu în carieră!

Iar lista de motive, cu siguranță, poate continua, în funcție de nevoile și aspirațiile fiecăruia!

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții